Beta

Da, cele 2 saptamani pana la aflarea rezultatului sunt stresante. Eu mi-am luat liber si intr-un fel cred ca am facut bine, pt ca dupa operatie eram foarte umflata, toata lumea care ma vedea zicea ca eram gravida in luna a 3-a. Se pare ca am avut o usoara hiperstimulare, care (din pacate sau din fericire) a durat mult timp dupa finalizarea procedurii.

Referitor la dieta – nu pot sa zic ca am mancat ceva anume…am incercat sa mananc mai sanatos, cat mai multa mancare gatita, ciorbe. Si daca mergeam la restaurant am incercat (desi nu sunt un mare fan) sa mananc cam o supa / ciorba la 2 zile. Singurele lucruri la care am renuntat cu desavarsire au fost bauturile gen cola/pepsi.

Am tot cautat semne care sa imi indice daca procedura a reusit sau nu. Pot afirma cu tarie ca nu am avut niciun semn real. Sani tari, sensibili si usoare dureri abdominale, dar aceleasi simptome le am si in apropierea ciclului deci putea la fel de bine sa insemne sucess sau dimpotriva.

Nu am rezitat tentatiei si am facut teste de sarcina incepand cu ziua a 11-a dupa embriotransfer. In ziua a 11-a a iesit negativ iar in cea de a 12-a usooor pozitiv (ceea ce defapt nu inseamna nimic atata vreme cat sa spune clar ca a doua liniuta trebuie sa aiba aceeasi intensitate ca si prima, usor rozalie nu inseamna un rezultat). Oricum, nu recomand…daca ar fi sa repet cred ca mai bine as face beta mai devreme decat sa fac teste de sarcina. Ziua a 13-a a fost ziua de panica pentru ca am inceput sa am niste scurgeri maronii. La inceput numai cand ma stergeam, apoi spre seara mai abundente. Eram convinsa ca o sa imi vina ciclul (am scurgeri identice in ziua dinaintea menstiuatiei) asa ca am avut o zi stresanta.

Privind in urma cred ca modificarile prin care treci si stresul iti afecteaza modul de gandire si din pacate nu in modul cel mai constructiv 🙂  De exemplu, pe foaia ce mi s-a dat dupa ET scria clar ca la orice sangerare, fie ea si mica sa incep tratamentul cu duphaston. Eu nu am facut asta…eram convinsa ca o sa imi vina ciclul si ca nu are rost…de unde stiam asta…???…mister …unde mai pui ca pe foaie scria mai clar (probabil ca sunt multe ca mine pe lumea asta) NU confundati scurgerile cu menstruatia pentru ca chiar daca este menstruatie poate fi suprapusa sarcinii. In fine…in ziua a 14-a m-am dus fara prea multa speranta la beta si am aflat ca era pozitiv: 182. Evident m-am programat ad-hoc la doctor care a fost destul de amabil sa ne primeasca. Mi-a recomandat sa incep tratamentul cu duphaston si m-a linistit ca scurgerile pot fi indepedente de sarcina. A ramas sa ne vedem in 2 sapt pt eco transavaginala.

Seara, precum si zilele ce au urmat am citit e net vrute si nevrute despre aceste scurgeri. Se pare ca este unul din semnele unui avort spontan dar ca sunt si semne ale fixarii sarcinii. De asemenea se pare ca sunt frecvente in FIV, mai ales dupa tratamentul cu progesteron ovule. Mereu m-am amuzat in ceea ce priveste sarcina, simptome etc ca aceasi lucru poate insemna un lucru bun si fix acelasi lucru cu fix acelesi simptome poate fi un dezastru. Poate e numai o parere personala, dar asta am simtit. Partea rea – dupa tratament scurgerile nu s-au diminuat in intensitate, ba chiar au fost insotite de cheaguri maronii. Partea buna este ca s-au oprit dupa aproximativ 5 zile.

Sentimente… greu de descris…pentru o persoana la care procedura FIV iese din prima sentimentele sunt mixte. Da, e o bucurie mare dar si o nesiguranta la fel de mare, mai ales din cauza scurgerii. Adaugand zecile de articole de pe net in care sunt descrise sarcini oprite in evolutie, probleme, cazuri ciudate, povestiri infricosatoare nu pot sa zic ca am avut o zi perfecta bucuroasa ca beta a iesit pozitiv.

Un comentariu la „Beta

  1. Buna! Acum am citit postrea ta, cautand mai multe informatii despre simptomele de dupa fiv. Sunt in ziua a 9-a dupa embriotransfer, nu am avut pana acum decat crampe fooarte usoare si maine va trebui sa fac beta hcg…cu maari emotii. Folosesc Arefam 200 mg (2 dimineata si 2 seara) si cyclo-progynova(1 dimineata si 1 seara). Ieri si azi am gasit urme usor maronii si am vorbit la clinica. Mi-a zis sa iau si la amiaza inca o pastila de cyclo-progynova, dar sa nu iau duphaston pentru ca voi avea o cantitate prea mare de progesteron, desi am citit ca ar opri sangerarile. Sper sa am un raspuns pozitiv, desi parca mi-am pierdut sperantele dupa usoara sangerare de ieri, pentru ca nici alte simptome nu am.

Lasă un comentariu